Webhelyünkön sütiket (angol nevükön cookie-kat) használunk. Azzal, hogy folytatja a böngészést webhelyünkön, elfogadja a sütik használatát. További információk. Engedélyez
Termékek Menü
0
0630/5594-011

Érlelt marhahús

A marha gerincét egyben érleljük 6 hétig 1-2 °C fokos zárt hűtőben, úgynevezett száraz érleléssel. Az érlelésnek köszönhető az a folyamat, amitől az amúgy hosszú hőkezelést igénylő marhahúst nagyon rövid, intenzív és gyors sütés után is vajpuhára tudjuk sütni: a szerkezeti és ízbeli változások a természetes enzimek munkájának köszönhetőek. Ezek ugyanis lebontják az érlelés során a kötő- és támasztószövetek fehérjéit is, így a hús porhanyósabbá válik.  6 hét után a külső, megszáradt hús és faggyú réteget eltávolítjuk és elkezdjük felszeletelni a gerincet.

Rendezés:
Nézet: