Webhelyünkön sütiket (angol nevükön cookie-kat) használunk. Azzal, hogy folytatja a böngészést webhelyünkön, elfogadja a sütik használatát. További információk. Engedélyez
Termékek Menü
0
0630/5594-011
Rib-eye steak Katt rá a felnagyításhoz

Rib-eye steak

Egységár: 7.500 Ft/kg

A steak ára kg-ban adott, de a hússzeletek súlya a méretüktől függően változik.

Egy Rib-eye steak 70-90 dkg súlyú, így egy szelet ára 5.800 - 7.500 forint lehet a szelet méretétől függően.

Debrecen melletti telepünkön, saját nevelésű magyar tarka marhákból készítjük a steakeket. 4-6 hét érlelés után kerülnek beszeletelésre és érkeznek a Húsmanufaktúra polcaira. A marha gerincét egyben érleljük 1-2 °C fokos zárt hűtőben, úgynevezett száraz érleléssel.

         

Leírás és Paraméterek

Elkészítési javaslat:

Minél gyorsabban barnul meg a steak, annál kevesebb nedvességet veszít a sütés során. A szelet húst 2 órával az elkészítés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen és egyenletesen süljön át.
A húst kevés olívaolajjal vagy szőlőmag olajjal bedörzsöljük, ha megfelelően faggyúval bevont a hús (és jelen esetben az), akkor a megfelelően előmelegített serpenyőt a faggyús résszel megkenjük néhány apró mozdulattal, majd a natúr húst ráfektetjük a megolvadt faggyúra. FONTOS: a serpenyőt 5(!) percig melegítsük maximális hőfokon! A szelet húst kb. 45-50 másodpercig sütjük egy oldalon, nem nézegetjük, nem mozgatjuk, nem rázogatjuk. Majd megfordítjuk és a másik oldalára is kb. 45-50 másodperc alatt egy gyönyörű kérget sütünk.
Ezután a hőmérsékletet kicsit kisebbre vesszük, és a kérgesre sütött húst kb. 20 másodpercenként megforgatjuk, így a hús egyenletesen melegszik át. A forgatások között először megsózzuk mindkét oldalát, majd szórunk rá frissen őrölt borsot esetleg ízlés szerint apróra vágott kakukkfüvet. Ez utóbbiból kevésnek is nagyon intenzív íze lesz. Végül egy kis kocka vajat szeletelhetünk rá, ami a sütés végére szépen megolvad és fényesítve mutatóssá teszi az amúgy is csodás húsunkat. A hús sütése kb. 6-10 percet igényel, attól függően, hogy mennyire kívánjuk átsütni a szeleteket illetve, hogy az adott szelet milyen vastag. 10 perc teljes sütési idő után lesz kb. medium szinten átsütve a hús. Ha van rá lehetőség, alkalmazzunk húshőmérőt, ezzel pontosan el lehet találni a kívánt állagot.  
Miután elkészültünk, tegyük egy tányérra vagy rácsra a szeletet és fedjük le alufóliával, hagyjuk pihenni 5 percet, így nem veszíti el az értékes nedveit. Ha sütés után azonnal megvágjuk, kifolyik a húsnedv.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő